Засновник: НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій обл.                 Вівторок, 23.04.2024, 13:38
Профорієнтаційний портал професійної освіти Хмельниччини

Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Block title
. . . . . . . . . Професійно-освітній портал PROFUA
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 8
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Травень » 11 » На засіданні методичної ради з питань профорієнтації населення обговорювали актуальні проблеми
12:10
На засіданні методичної ради з питань профорієнтації населення обговорювали актуальні проблеми

    В роботі методичної ради активну участь взяли представники від 15 різних інституцій - Департаменту освіти і науки, Департаменту соціального захисту населення, управління молоді та спорту облдержадміністрації; науково-методичного центру профтехосвіти та підвищення кваліфікації ІПП у Хмельницькій області; обласного центру соціальних служб для сім”ї, дітей та молоді; громадських організацій «Есперо», «Енергія змін»  та  «Стара Волинь» ,  вищих навчальних закладів: Хмельницького університету управління і права, Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту, Хмельницького національного університету; Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії.

    Відкриваючи засідання, заступник директора Хмельницького обласного центру зайнятості О. Пушкар поінформувала  присутніх про ситуацію на ринку праці області та його основні тенденції. Вона зазначила, що одним із пріоритетів  в роботі служби зайнятості, в тому числі з напрямку профорієнтації, є співпраця з соціальними партнерами. Зокрема, О.Пушкар  ознайомила із можливостями служби зайнятості щодо проведення заходів з молоддю, яка навчається, та звернулася до представників навчальних закладів більш активно запрошувати фахівців центрів зайнятості до їх проведення.  

     Президент ГО «Фонд Сталого Розвитку “Стара Волинь”» Н. Гнатюк розповіла про свою участь у 62 сесії Організації Об’єднаних Націй комісії жінок та  презентувала Відкриту Академію Сільського Розвитку, перспективи розвитку громад.

    Продовжив засідання методичної ради голова громадської організації  «Есперо» В. Яцишин, який поінформував присутніх про перебіг, результати та перспективи програми ПОЛІС* Поліція і Спільнота.

   Всіх зацікавила інформація головного спеціаліста відділу загальної середньої освіти та виховної роботи Департаменту освіти і науки Хмельницької міської ради О. Барабаш-Тимофієвої, яка проінформувала про психолого-педагогічний супровід дітей з особливими потребами в закладах освіти в умовах сьогодення.

      Методист лабораторії підвищення кваліфікації та дослідно-експериментальної роботи Науково-методичного центру ПТО та підвищення кваліфікації у Хмельницькій області Н.Садова презентувала нові онлайн-сервіси для створення сучасного освітнього середовища у закладах професійно-технічної освіти. А.Смалюк -завідувач лабораторії виховної роботи цього ж центру продемонструвала профорієнтаційний портал професійної освіти Хмельниччини, Н.Сиско – завідувач лабораторії  підвищення кваліфікації та дослідно-експериментальної роботи Науково-методичного центру ПТО  ознайомила присутніх з результатами конкурсу «Моя професія – моє майбутнє» (конкурс знавців англійської мови) за допомогою даного порталу.

    Під час заходу  діяла виставка робіт фіналістів обласного заочного конкурсу стінних газет  “ Як обрати «свою» професію?”, який нещодавно було  проведено серед учнів  8-10 класів загальноосвітніх навчальних закладів Хмельницької області.

     Наприкінці засідання відбувся обмін думками щодо питань, які розглядалися. В цілому, засідання пройшло жваво, цікаво та ефективно, що було відзначено багатьма присутніми.

Переглядів: 423 | Додав: nmc_pto | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Хмельницький ОЦЗ
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz